temporary stedelijk 3

de nieuwbouw

 

Nu

De afgelopen jaren is de oudbouw gerenoveerd en ontdaan van alle latere toevoegingen. In Amsterdam West is inmiddels een nieuw centraal depot in gebruik genomen. Lees en bekijk hier alles over het Stedelijk Museum, haar geschiedenis, de renovatie en de spectaculaire nieuwbouw naar ontwerp van Benthem Crouwel Architekten.

Meer informatie over de nieuwbouw van het Stedelijk Museum

Bouwtekening

Links de gerestaureerde ‘oudbouw’ met de monumentale centrale trap die naar de ‘erezaal leidt. Op de eerste verdieping links de toekomstige coffeecorner op de plek waar vroeger de museumwinkel was en in de voormalige loggia (aan de straatkant) komt de bar.

Rechts de ‘badkuip’ met op de verdieping een grote expositieruimte, daarboven de kantoren voor de medewerkers. Op de begane grond de entreehal Onder het plein de allergrootste expositieruimte van het Stedelijk (1100m2).

In het midden de ‘doorgesneden’ roltrap in de zogenaamde tube en de gewone trap van de begane grond naar de kelder.
De spectaculaire luifel maakt van de buitenruimte een overdekt plein, vrij van regen en tamelijk zonnig, terwijl de glasgevel van het Museum wordt afgeschermd tegen te veel zonlicht (en ongewenste opwarming)